Připravíme si 12 koleček kompotovaného nebo čerstvého ananasu, 1 dl ananasové šťávy, 40 g másla, 3 lžíce tekutého medu, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce opražených sezamových semínek, šťávu a nastrouhanou kůru z 1/2 limety, 0,5 dl rumu. V rozpuštěném másle na mírném ohni podusíme ananasová kolečka. Vyjmeme je a uchováváme v teple. Ve výpeku rozpustíme cukr a přilijeme ananasovou i limetovou šťávu. Rozmícháme a vše svaříme na hladký sirup. Ananasová kolečka přelijeme sirupem a posypeme sezamovými semínky a nastrouhanou kůrou z limetky. Porce rozdělíme na talířky, přelijeme v naběračce ohřátým rumem a zapálíme. Rum necháme zhasnout a podáváme.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem