Připravíme si 12 koleček kompotovaného nebo čerstvého ananasu, 1 dl ananasové šťávy, 40 g másla, 3 lžíce tekutého medu, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce opražených sezamových semínek, šťávu a nastrouhanou kůru z 1/2 limety, 0,5 dl rumu. V rozpuštěném másle na mírném ohni podusíme ananasová kolečka. Vyjmeme je a uchováváme v teple. Ve výpeku rozpustíme cukr a přilijeme ananasovou i limetovou šťávu. Rozmícháme a vše svaříme na hladký sirup. Ananasová kolečka přelijeme sirupem a posypeme sezamovými semínky a nastrouhanou kůrou z limetky. Porce rozdělíme na talířky, přelijeme v naběračce ohřátým rumem a zapálíme. Rum necháme zhasnout a podáváme.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou