Flank steak s omáčkou Béarnaise

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Béarnská omáčka
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • 3
      ks žloutek
    • 400
      ml bílé víno
    • 4
      ks šalotka
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • sekaný kerblík na dochucení
    • citronová šťáva
    • 50
      ml zeleninový vývar
    • pepř mletý
    • estragon
    • 1
      lžička cukr
  • Maso
    • sůl
    • 1
      kg hovězí maso flank steak
    • pepř mletý
    • olej na opékání masa

Postup přípravy receptu

  • Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut – minutková příprava. Kdo má rád maso propečenější, odkrajujeme z vnějších stran; vnitřek zůstává šťavnatý a růžový.
  • Na béarnskou omáčku jemně pokrájíme šalotku. V kastrole ji zalijeme vínem a octem, přidáme cukr a část jemně nasekaného estragonu. Sváříme tak dlouho, až se většina tekutiny odvaří.
  • Vmícháme žloutky, sůl, pepř a trochu vývaru. Šleháme metlou do zhoustnutí, stáhneme z ohně a zašleháme máslo. Dokončíme čerstvými nasekanými bylinkami, solí, pepřem a citronovou šťávou do požadované chuti.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: