Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut – minutková příprava. Kdo má rád maso propečenější, odkrajujeme z vnějších stran; vnitřek zůstává šťavnatý a růžový.
Na béarnskou omáčku jemně pokrájíme šalotku. V kastrole ji zalijeme vínem a octem, přidáme cukr a část jemně nasekaného estragonu. Sváříme tak dlouho, až se většina tekutiny odvaří.
Vmícháme žloutky, sůl, pepř a trochu vývaru. Šleháme metlou do zhoustnutí, stáhneme z ohně a zašleháme máslo. Dokončíme čerstvými nasekanými bylinkami, solí, pepřem a citronovou šťávou do požadované chuti.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy