Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle nakrájené na nudličky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mandlového těsta vytvoříme na plechu kopečky. Kandované třešně nasekáme a posypeme jimi cukroví.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Hromádky, které se při pečení příliš roztečou, opravíme kulatou formičkou. Formičku namáčíme do studené vody, aby se na ni cukroví nelepilo.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře