Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
Vyjměte z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepněte je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem