Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
Vyjměte z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepněte je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová