Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
Vyjměte z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepněte je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky