Umícháme žloutky, cukr, vodu, přidáme kakao a mouku s práškem. Do těsta lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme do pekáče s vyšším okrajem a upečeme.
Připravíme si krém. Uvaříme mléko s moukou na kaši a necháme vychladnout. Šleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši, až je krém hladký. Poté ho navrstvíme na vychladlé upečené těsto. Bílky s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Sníh navrstvíme na krém. Navrch postříkáme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák