Umícháme žloutky, cukr, vodu, přidáme kakao a mouku s práškem. Do těsta lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme do pekáče s vyšším okrajem a upečeme.
Připravíme si krém. Uvaříme mléko s moukou na kaši a necháme vychladnout. Šleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši, až je krém hladký. Poté ho navrstvíme na vychladlé upečené těsto. Bílky s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Sníh navrstvíme na krém. Navrch postříkáme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany