Umícháme žloutky, cukr, vodu, přidáme kakao a mouku s práškem. Do těsta lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme do pekáče s vyšším okrajem a upečeme.
Připravíme si krém. Uvaříme mléko s moukou na kaši a necháme vychladnout. Šleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši, až je krém hladký. Poté ho navrstvíme na vychladlé upečené těsto. Bílky s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Sníh navrstvíme na krém. Navrch postříkáme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou