Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně minimálně hodinu kynout na teplém místě. Když těsto vykyne, vypracujeme z něj placku, kterou dáme na plech s pečicím papírem. Placku pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí (nešetříme) a do hotové placky vytvarujeme prsty důlky. Italský chléb pečeme v předehřáté troubě na 250 °C cca 10 minut. Hotový chléb necháme vychladnout, až poté krájíme.
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme…
více o Cizrna na italský způsob
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla