Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně minimálně hodinu kynout na teplém místě. Když těsto vykyne, vypracujeme z něj placku, kterou dáme na plech s pečicím papírem. Placku pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí (nešetříme) a do hotové placky vytvarujeme prsty důlky. Italský chléb pečeme v předehřáté troubě na 250 °C cca 10 minut. Hotový chléb necháme vychladnout, až poté krájíme.
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme…
více o Cizrna na italský způsob
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely