Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí).
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a poté potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme a podáváme.
Tato roláda mi trvá 15 minut, dělám ji, když přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdno, vypustím kakao, šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce