Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí).
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a poté potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme a podáváme.
Tato roláda mi trvá 15 minut, dělám ji, když přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdno, vypustím kakao, šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze