Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí).
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a poté potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme a podáváme.
Tato roláda mi trvá 15 minut, dělám ji, když přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdno, vypustím kakao, šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty