Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí).
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a poté potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme a podáváme.
Tato roláda mi trvá 15 minut, dělám ji, když přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdno, vypustím kakao, šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky