Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí).
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a poté potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme a podáváme.
Tato roláda mi trvá 15 minut, dělám ji, když přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdno, vypustím kakao, šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka