Hranolky dáme na plech a do trouby péct. Až trochu ztmavnou a nejsou už měkké, ale křupavé, posypeme kořením, sýrem a salámem.
Pečeme, dokud sýr nevytvoří křupavou krustičku. Namáčíme do kečupu, hořčice či tatarky popř. zobneme okurku, papriku nebo rajče a chroustáme u televize.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky