Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem. Necháme v troubě upéct. Mleté maso opražíme na pánvi, až se začne drobit – osolíme, opepříme. Maso slijeme a necháme okapat, abychom se zbavili tuku. Na pánvi opečeme plátky slaniny a na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a maso. Promícháme. Na talíři posypeme sýrem a obložíme kyselou okurkou.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu