Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem. Necháme v troubě upéct. Mleté maso opražíme na pánvi, až se začne drobit – osolíme, opepříme. Maso slijeme a necháme okapat, abychom se zbavili tuku. Na pánvi opečeme plátky slaniny a na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a maso. Promícháme. Na talíři posypeme sýrem a obložíme kyselou okurkou.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka