Nejprve vyšleháme dotuha šlehačku a bílky (každé zvlášť), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme. Lehce vmícháme šlehačku a sníh z bílků. Polovinu nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a druhou polovinu obarvíme kakaem. Nalijeme na světlé těsto, uděláme mramor a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Sypeme kokosem s mletými mandlemi.
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí