Nejprve vyšleháme dotuha šlehačku a bílky (každé zvlášť), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme. Lehce vmícháme šlehačku a sníh z bílků. Polovinu nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a druhou polovinu obarvíme kakaem. Nalijeme na světlé těsto, uděláme mramor a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Sypeme kokosem s mletými mandlemi.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta