Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Na zadělání těsta používám buď robot nebo domácí pekárnu. Tam se nejdříve do nádoby dává voda, na to mouka se solí a nahoru cukr a droždí. Program Těsto.
Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly, každý díl zase zpracujeme do bochánku a vyvalíme šišky. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy. Používám jemně vroubkovaný nůž mírně přetřený olejem. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou.
Přidávám fota ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky :-)) Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem