Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Na zadělání těsta používám buď robot nebo domácí pekárnu. Tam se nejdříve do nádoby dává voda, na to mouka se solí a nahoru cukr a droždí. Program Těsto.
Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly, každý díl zase zpracujeme do bochánku a vyvalíme šišky. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy. Používám jemně vroubkovaný nůž mírně přetřený olejem. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou.
Přidávám fota ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky :-)) Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou