Francouzská cibulačka

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 900
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 16
      ks bageta
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 200
      ml červené víno
    • 60
      g ementál

Postup přípravy receptu

  • Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme ementálem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: