Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme ementálem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu