Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí vodou a rozpustíme. Jakmile máme cibuli dozlatova osmaženou, přidáme cukr a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Poté cibuli zalijeme udělaným vývarem, sklenicí červeného vína a zbytek dolijeme vodou. Osolíme a okořením polévkovým kořením dle chuti a necháme přijít k varu.
Mezitím na toastový chleba rozložíme plátky sýra, které necháme zapéct v rozehřáté troubě. Poté hotové toasty nandáme do nachystaných talířů a až polévka projde varem, ihned ji rozléváme do nachystaných talířů.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou