Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí vodou a rozpustíme. Jakmile máme cibuli dozlatova osmaženou, přidáme cukr a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Poté cibuli zalijeme udělaným vývarem, sklenicí červeného vína a zbytek dolijeme vodou. Osolíme a okořením polévkovým kořením dle chuti a necháme přijít k varu.
Mezitím na toastový chleba rozložíme plátky sýra, které necháme zapéct v rozehřáté troubě. Poté hotové toasty nandáme do nachystaných talířů a až polévka projde varem, ihned ji rozléváme do nachystaných talířů.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka