
2.8
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20… více o Francouzská cibulačka
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená.… více o Cibulačka z Provence
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Jahody jsou skvělé ovoce, jejich jedinou nevýhodou je, že dlouho nevydrží. Proto, když jich… Celý článek
Máte chuť upéct si o víkendu nějakou neobvyklou sladkost? Poradíme vám, jak si připravit… Celý článek
Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Z telecí kýty si nakrájíme plátky o hmotnosti 100-150 g.Naklepeme je , osolíme ,opepříme .Obalíme v hl .mouce , … více o Smažený telecí řízek
Zapneme si troubu, vysypeme plech. Ušleháme všechny bílky do tuha,rozpustíme máslo a opatrně přidáváme do bílků… více o Bílkový koláč podle mé babičky
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením… více o Čatní z červené řepy
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Všechny ingredience dáme do domácí pekárny a zapneme na program "moučník". více o Šlehačková bábovka s pudinkem a jablíčky
Uvaříme těstoviny dle návodu na sáčku. Na nánev dáme olej, a na kostičky pokrájené kuřecí maso, přídáme česnek… více o Špenátové těstoviny s kuřecím masem
Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány, přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici,… více o Banánová buchta
Hermelín si nastouháme na struhadle (nepřilepí se pokud potřete struhadlo kapkou oleje) přidáme 3 lžíce majonézy, šunku… více o Blesková hermelínovka
Smícháme v misce hořčici, kečup a pepř a obalíme v hmotě játra. Na sádle osmahneme cibuli, až je pěkně hnědá,… více o Smažená játra
**Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme… více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené… více o „Piknik" medové kuličky – kokosové
Houby namočíme do vody na dvě hodiny . Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které… více o Houbová polévka ze sušených hub