Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí vodou a rozpustíme. Jakmile máme cibuli dozlatova osmaženou, přidáme cukr a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Poté cibuli zalijeme udělaným vývarem, sklenicí červeného vína a zbytek dolijeme vodou. Osolíme a okořením polévkovým kořením dle chuti a necháme přijít k varu.
Mezitím na toastový chleba rozložíme plátky sýra, které necháme zapéct v rozehřáté troubě. Poté hotové toasty nandáme do nachystaných talířů a až polévka projde varem, ihned ji rozléváme do nachystaných talířů.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně