Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí vodou a rozpustíme. Jakmile máme cibuli dozlatova osmaženou, přidáme cukr a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Poté cibuli zalijeme udělaným vývarem, sklenicí červeného vína a zbytek dolijeme vodou. Osolíme a okořením polévkovým kořením dle chuti a necháme přijít k varu.
Mezitím na toastový chleba rozložíme plátky sýra, které necháme zapéct v rozehřáté troubě. Poté hotové toasty nandáme do nachystaných talířů a až polévka projde varem, ihned ji rozléváme do nachystaných talířů.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem