V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V malé pánvi rozpustíme ostatní máslo a rozpálíme na střední stupeň. Do pánvičky vlijeme trochu těsta a tence rozprostřeme po dně. Palačinky pečeme po obou stranách asi 30 vteřin do světle hněda.
Kůru pomerančů a citrónu nastrouháme, z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu.
Cukr dáme do velké pánve a zahříváme tak dlouho, až lehce zkaramelizuje. Přidáme máslo a necháme zpěnit. Zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a vaříme asi 5 minut, než se karamel rozpustí.
Palačinky postupně pokládáme do omáčky a každou složíme na čtvrtinu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem