V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V malé pánvi rozpustíme ostatní máslo a rozpálíme na střední stupeň. Do pánvičky vlijeme trochu těsta a tence rozprostřeme po dně. Palačinky pečeme po obou stranách asi 30 vteřin do světle hněda.
Kůru pomerančů a citrónu nastrouháme, z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu.
Cukr dáme do velké pánve a zahříváme tak dlouho, až lehce zkaramelizuje. Přidáme máslo a necháme zpěnit. Zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a vaříme asi 5 minut, než se karamel rozpustí.
Palačinky postupně pokládáme do omáčky a každou složíme na čtvrtinu.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky