V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V malé pánvi rozpustíme ostatní máslo a rozpálíme na střední stupeň. Do pánvičky vlijeme trochu těsta a tence rozprostřeme po dně. Palačinky pečeme po obou stranách asi 30 vteřin do světle hněda.
Kůru pomerančů a citrónu nastrouháme, z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu.
Cukr dáme do velké pánve a zahříváme tak dlouho, až lehce zkaramelizuje. Přidáme máslo a necháme zpěnit. Zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a vaříme asi 5 minut, než se karamel rozpustí.
Palačinky postupně pokládáme do omáčky a každou složíme na čtvrtinu.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky