V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V malé pánvi rozpustíme ostatní máslo a rozpálíme na střední stupeň. Do pánvičky vlijeme trochu těsta a tence rozprostřeme po dně. Palačinky pečeme po obou stranách asi 30 vteřin do světle hněda.
Kůru pomerančů a citrónu nastrouháme, z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu.
Cukr dáme do velké pánve a zahříváme tak dlouho, až lehce zkaramelizuje. Přidáme máslo a necháme zpěnit. Zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a vaříme asi 5 minut, než se karamel rozpustí.
Palačinky postupně pokládáme do omáčky a každou složíme na čtvrtinu.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory