V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V malé pánvi rozpustíme ostatní máslo a rozpálíme na střední stupeň. Do pánvičky vlijeme trochu těsta a tence rozprostřeme po dně. Palačinky pečeme po obou stranách asi 30 vteřin do světle hněda.
Kůru pomerančů a citrónu nastrouháme, z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu.
Cukr dáme do velké pánve a zahříváme tak dlouho, až lehce zkaramelizuje. Přidáme máslo a necháme zpěnit. Zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a vaříme asi 5 minut, než se karamel rozpustí.
Palačinky postupně pokládáme do omáčky a každou složíme na čtvrtinu.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy