Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou, nevymazáváme. Zpočátku pečeme cca na 200–220 °C, po vyskočení zmírníme.
Krém: Uvaříme pudink – mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
Natřeme na jednu placku.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme. Dáme do ledničky.
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením – cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem