Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou, nevymazáváme. Zpočátku pečeme cca na 200–220 °C, po vyskočení zmírníme.
Krém: Uvaříme pudink – mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
Natřeme na jednu placku.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme. Dáme do ledničky.
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením – cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč