Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou, nevymazáváme. Zpočátku pečeme cca na 200–220 °C, po vyskočení zmírníme.
Krém: Uvaříme pudink – mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
Natřeme na jednu placku.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme. Dáme do ledničky.
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením – cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka