Francouzské řezy

3.86

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 125
      g máslo
    • 1
      l mléko
    • moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 2
      ks vanilkový pudink
  • poleva
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • šlehačka
    • vanilkový cukr
    • ztužovač šlehačky
    • 3
      ks šlehačka
    • 500
      g listové těsto

Postup přípravy receptu

  • Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou, nevymazáváme. Zpočátku pečeme cca na 200–220 °C, po vyskočení zmírníme.
  • Krém: Uvaříme pudink – mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
  • Natřeme na jednu placku.
  • Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme. Dáme do ledničky.
  • Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením – cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
  • Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
Zařazení: Moučníky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.