Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě se sněhem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy a poklademe tenkými plátky hrušek. Můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a naklademe mleté ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova (cca 175 °C, 30 minut). Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku