Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě se sněhem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy a poklademe tenkými plátky hrušek. Můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a naklademe mleté ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova (cca 175 °C, 30 minut). Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou