Francouzský hruškový koláč

4.09

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 80
      g máslo
    • sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1,5
      dl mléko
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce skořicový cukr
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 5
      lžíce olej
    • 150
      g cukr
    • hrušky

Postup přípravy receptu

  • Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem. Promícháme.
  • Do velké dortové formy vložíme polovinu těsta, pokrájené hrušky a navrch druhou polovinu těsta. Pečeme na 170 stupňů 25 minut.
  • Poleva: Máslo roztavíme, přidáme cukr se skořicí a vlijeme do vlažného vejce.
  • Asi po 22 minutách vyndáme z trouby koláč, propícháme ho vidličkou a zalijeme polevou. Dáme zpět dopéct cca na 10 minut. Troubu vypneme a ještě 5 minut v ní koláč necháme.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: