Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem. Promícháme.
Do velké dortové formy vložíme polovinu těsta, pokrájené hrušky a navrch druhou polovinu těsta. Pečeme na 170 stupňů 25 minut.
Poleva: Máslo roztavíme, přidáme cukr se skořicí a vlijeme do vlažného vejce.
Asi po 22 minutách vyndáme z trouby koláč, propícháme ho vidličkou a zalijeme polevou. Dáme zpět dopéct cca na 10 minut. Troubu vypneme a ještě 5 minut v ní koláč necháme.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření