Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem. Promícháme.
Do velké dortové formy vložíme polovinu těsta, pokrájené hrušky a navrch druhou polovinu těsta. Pečeme na 170 stupňů 25 minut.
Poleva: Máslo roztavíme, přidáme cukr se skořicí a vlijeme do vlažného vejce.
Asi po 22 minutách vyndáme z trouby koláč, propícháme ho vidličkou a zalijeme polevou. Dáme zpět dopéct cca na 10 minut. Troubu vypneme a ještě 5 minut v ní koláč necháme.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort