Francouzský koláč

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 90
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 140
      g moučkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      ml mléko
    • 30
      g vlašské ořechy
    • 50
      g rybízová marmeláda
  • bílkový sníh
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vejce pouze bílky
  • vymazání formy
    • tuk
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • 1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
  • 2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
  • 3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme