1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou