1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce