1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce